Adem- en lichaamswerk

Je lichaam als spiegel
Het leven wil groeien en nieuwe ervaringen opdoen. Je lichaam wil dit graag ondersteunen. Je lichaam liegt nooit: het onthoudt al je ervaringen en slaat deze op celniveau op. Iedere cel heeft bewustzijn. Je lichaam bezit daarom een enorme wijsheid. Dat maakt het lichaam tot een fantastisch instrument om tot inzicht te komen en gezond te worden. Je lichaam wil graag dat jij erin woont.

Je lichaamstaal zegt veel over de manier waarop je in het leven staat. Het is alsof het lichaam luistert naar wat je denkt en wat je hart voelt. Door middel van signalen waarschuwt je lichaam als er iets niet in orde is. De kunst is deze signalen op te vangen en er iets mee te doen, zodat er meer energie, ontspanning en ruimte komt.
Emoties zijn vormen van energie. Niet geuite of ontkende gevoelens en gedachten kunnen zich na verloop van tijd vastzetten in de vorm van chronische spierspanningen in je lichaam. Daar kan de energie dan niet stromen en voelt het minder beweeglijk. Je loopt bijvoorbeeld met je schouders opgetrokken (welke last draag je), je hebt strakke kaken (wat mag je niet zeggen) of je rug is gebogen (waar houd je je te-rug). Het omgekeerde is ook waar dat het lichaam je emoties beinvloedt. Als je flink griep hebt valt er misschien even weinig te lachen.

Door contact te maken met je lichaam kom je in contact met je gevoel.
In een sessie maken we gebruik van bio-energetische oefeningen, ademen en aanraking om je lichaam te laten vertellen wat het vasthoudt. Dit kan intens zijn maar ook heel zacht en subtiel.

Het mooie van lichaamswerk is dat het je heel direct terugbrengt naar je kracht en vitaliteit. Als je in contact met je lichaam staat, sta je in contact met je kracht.

Je lichaam is je basis en het liegt nooit.